Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legnagyobb siker

1967. Szabad Föld Kupa 1. hely

 

November 7-én, a Győr–Salgótarján MNK finálé előmérkőzéseként Medgyesegyháza és Nyirád csapata lépett a Népstadion gyepszőnyegére. Ők 1250 együttes közül jutottak el a döntőig, útközben számos magasabb osztályú csapatot legázolva.

Szentpéteri játékvezető sípjelére a következő összeállításban kezdtek a csapatok:
Nyirád: Kovács – Albrecht, Tóth, Lukács – Gyimóti, Pupos – Horváth, Kraxner, (Nyírő), Tulok, Simon, Pálfi.
Medgyesegyháza: Unyatinszki – Hürkecz, Plástyik II., Valyuck – Juhász, Kovács – Pugymer, Plástyik I. , Mészár, Bódi, Varga. Csereként Varga II. és Németh, valamint a sérült Unyatinszki kapus helyett Flender lépett pályára.

Jegyzőkönyv:

A 6. percben Mészár védhetetlenül bombázott a Nyirád hálójába, 1:0. A 12. percben Tulok egyenlített, 1:1. A 28. percben Horváth labdáját Kraxner perdítette a hálóba, 2:1. A második félidőben a medgyesegyháziak rohamoztak, kis szerencsével akár meg is fordíthatták volna a mérkőzés állását, ám több gól már nem esett, így Nyirád nyerte az 1967. évi Szabad Föld Kupát.

(Forrás: http://www.szabadfold.hu)

 

Az akkori Szabad Föld így ír az eseményről:

1967.
A Népstadionban befejeződtek a Szabad Föld Kupa 1967. évi küzdelmei. Mintegy 1500 nyírádi és medgyesegyházi szurkoló kísérte el a két csapatot, hogy tanúja legyen a nagyszerű záróakkordnak, amikor eldől: melyiküké lesz a végső győzelem. A csapatok a következő összeállításban kezdték a játékot. Nyírád: Kovács, Albrecht, Tóth, Lukács, Gyimóti, Horváth, Kraxner, Nyírő, Tulok, Simon, Pálfi. Medgyesegyháza: Unyatinszki, Hürkec, Plástyik II., Valyuck, Juhász, Kovács, Pugymer, Plástyik I., Mészár, Bódi, Varga. Végeredmény: 2:1 a Nyírád kulturáltabb játékával megérdemelten nyerte a Szabad Föld Kupát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.